Steden en Dorpen

La Roque Saint Christophe

La Roque Saint Christophe Niet veel verder, op 20 km van de Camping, tussen Montignac en Les Eyzies, ligt een van de mooiste landschappen van de Périgord: de enorme klif van La Roque Saint Christophe met zijn natuurlijke grotten die al in de prehistorie (-55000 jaar) door de mens bewoond werden. Zonder wachttijd duurt een bezoek 45 min. Je vindt er een vrij en bewegwijzerd parcours dat je langs een van de grootste en oudste prehistorische sites van de wereld voert.

Contact : 05 53 50 70 45 - www.roque-st-christophe.com

Sarlat, de hoofdstad van de Périgord Noir

SarlatIn de Dordogne heb je een afspraak met de geschiedenis in Sarlat, een stad uit de 8ste eeuw die de grens vormde tussen de Koningen van Frankrijk en Engeland tijdens de Honderdjarige Oorlog (1337-1453). In 1360 werd viel de stad in Engelse handen om dan tien jaar later bevrijd te worden door Du Guesclin. Sarlat, de belangrijkste Europese stad op het vlak van erfgoed, beschikt over de grootste dichtheid aan geklasseerde of ingeschreven historische monumenten. Wandelend door de straatjes van deze middeleeuwse stad die wel een filmdecor lijkt, kan je heel wat herenhuizen bewonderen.

Wondermooie kastelen en dorpen

Saint Amand Le Coly Langs de weg naar Sarlat liggen heel wat kastelen: Beynac, dat bij de organisatie van het Graafschap van de Périgord een van de vier Baronieën van de Périgord werd en dat veroverd werd door Richard Leeuwenhart. Castelnaud (waar de film "les Visiteurs" gedraaid werd), Les Milandes (vroegere verblijfplaats van Joséphine Baker), ... La Roque-Gageac, een schitterend middeleeuws dorp met een exotische tuin. Het dorp, geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk, ligt aan de voet van hoge kliffen in een bocht van de Dordogne.

Het dorpje Saint Amand de Coly

Saint Amand Le ColyNiet te missen: vlakbij de camping ligt het schitterende dorpje Saint Amand de Coly, geklasseerd bij de mooiste dorpen van Frankrijk, met zijn schitterende versterkte abdij uit de 12de eeuw.

Ontdek de prachtige tuinen van Eyrignac in de Dordogne
Lees meer
Beschikbaarheid :
Online betaling Beschikbaarheid en Reservering
Camping de Dordogne 4 étoiles Lascaux Vacances

24290 Saint Amand de Coly
Dordogne / Périgord Noir / Nouvelle Aquitaine
Frankrijk
Tél : 05 53 50 81 57 - E-mail : mail@campinglascauxvacances.com

Carte de situation de notre Camping de Dordogne à Lascaux
Ontdek het erfgoed van de Perigord

Beleef een onvergetelijke vakantie en geniet van het rijke culturele erfgoed van de Dordogne en de Périgord.

Lees meer
Patrimoine préhistorique de Dordogne, les grottes de Lascaux